איתור נזילות איתור ברור

5 סיבות נפוצות לרטיבות בבית שכדאי לשים לב אליהן

כאשר תזהו רטיבות בבית שלכם סימן שקיימת היכן שהוא נזילה והנזק גדול. אפשר למנוע מצבים כאלה על ידי תשומת לב לסיבות השכיחות לתופעות אלו, מה הן הסיבות וכיצד להימנע?

 

רטיבות סמויה ורטיבות גלויה הן תופעות די שכיחות הן בבתים פרטיים והן בבניינים משותפים. בעצם בכל מבנה אשר חשוף לגשם או אשר עוברת בו צנרת המובילה מים, יכולה להיווצר רטיבות. תופעה זאת לרוב היא סימן זיהוי לתופעה בעייתית אחרת, ישנן 5 סיבות נפוצות להיווצרות רטיבות וכדאי לשים לב אליהן מראש על מנת למנוע את התדרדרות הבעיה עד כדי רטיבות.

תוֹכֶן הָעִניָנִים

איטום מפני הגשם

הסיבה הראשונה, רלוונטית בעיקר לבתים פרטיים אך גם לדירות בבניינים חיצונים שיש להן קירות הפונים החוצה. רטיבות אשר מתפתחת בתקרה או בקיר אשר יש צד אחד שלו פנימי והצד האחר חיצוני לבית, בהחלט יכולה להיגרם כתוצאה מחדירת גשם.

כחלק מבנייה תקינה של מבנה, הקבלן חייב לשים לב לאיטום המבנה מפני הגשם, אך עם השנים האיטום בהחלט יכול לאבד מחוזקו ומיעילותו. כך, בעונה גשומה או לאחר סופת גשמים ממושכת, באם הופיעה רטיבות באחד מהאזורים שצוינו לעיל, כנראה שמדובר באיטום לא טוב באזור זה. על מנת למנוע מצב של חדירת מים ניתן סמוך לתחילת החורף לבצע בדיקת איטום אשר תוודא את מוכנות המבנה לגשם.

 

נזילה בצנרת סמויה בקיר

בחלק גדול מהמבנים הצנרת עוברת מאחורי הקיר. כמובן שמדובר בצינורות חזקים אשר תפקידם להוליך את המים הלוך ושוב ברחבי המבנה אל עד לברזים או להדחתם באסלה. למרות שהצנרת היא מבנה חזק לעיתים, בעקבות התיישנות, הישחקות וגם תקלות, הצנרת יכולה להינזק ולהתחיל לטפטף החוצה מים.

במקרים אלו נוצרת רטיבות בקיר או ברצפה בו עוברת הצנרת. כדאי לשים לב היכן עוברת הצנרת שלכם ולבקר ביתר תשומת לב את האזורים החיצוניים על מנת להקדים כמה שאפשר את הטיפול בנזק שנגרם בצנרת וגרם לרטיבות.

 

נזילה בדירה מעל

עוד מקרה נפוץ, ולא כל כך נעים, מתייחס לדירות בבניינים משותפים. בגלל החיבור בין כל הדירות לעיתים יכולה להיווצר נזילה באחת הדירות אשר גורמת דווקא לרטיבות חמורה בדירה שמתחת. כאשר תזהו רטיבות בתקרה אשר הולכת ומתפתחת, הזמנת בעל מקצוע על מנת לייבש ולאתר את המקור שלה תתבצע בדירה שלכם אך ישנה גם חשיבות לביצוע הליך דומה בדירה שמעל.

הדבר נכון גם בעבור רטיבות בקיר אשר משותף עם בית אחר, גם במקרה זה יכול להיות שהנזק בדירה אחת יוצר רטיבות דווקא בדירה השניה.

 

סתימת ונזקים בביוב

נוסף על הצנרת אשר מובילה מים נקיים לכל מתקני המים בבית כדוגמת הכיור, האסלה ומתקן השתייה באם קיים, ישנה מערכת נוספת אשר תפקידה דווקא להוביל את המים בחזרה. תשתית הביוב מובילה את מי השופכין המלוכלכים בכל הבית מחורי הניקוז ועד לתשתית הביוב העירונית אשר משם יעברו הלאה אל מתקני טיהור או מאגר מי שופכין.

הובלת המים מהניקוז יותר מסוכנת בגלל שמדובר במי שופכין, אינם מים במצבם הטהור ועל כן יכולים להכיל שאריות מוצקות אשר בהחלט יכולות להזיק לתשתית הביוב. כאשר נוצרת סתימה או נזק ממשי בתשתית הביוב, בהחלט יכולה להיגרם רטיבות בקיר או ברצפה הסמוכה לתשתית הביוב.

במקרים כאלה, כנראה שהרטיבות גם תלווה בריח מסריח כך שבהחלט לא כדאי להזניח אותה.

 

לחות חיצונית ברחבי המבנה

בעוד כל סיבות הרטיבות שצוינו עד עתה מתייחסות למצב בו מים מרטיבים או נספגים באובייקט מסוים בבית, הסיבה האחרונה היא כנראה הסיבה שהכי רלוונטית אלינו ובשליטתנו. כאשר ישנו הליך המערב הרבה מים או אדי מים, הדוגמא הטובה ביותר לכך היא מקלחת במים חמים, אדי המים מתפזרים ברחבי החדר ומתעבים על הקירות או על התקרה.

במקרים בו יש תדירות גבוהה וממושכת של פיזור אדי המים יכולה בקלות להיווצר רטיבות על הקיר. באם לא יאוורר החדר כמו שצריך יכולה להיווצר רטיבות וכתוצאה מכך גם עובש על הקירות או על תקרת חדר המקלחת.

 

לרטיבות יש מגוון רחב של סיבות. על מנת להימנע ממצבים אלו כדאי לבצע בדיקות תקינות לצנרת, לתשתית הביוב וגם לאיטום הבית, תוך דאגה לאוורור כל חדרי הבית, בייחוד חדר המקלחת והשירותים.

דילוג לתוכן